Namocz 4 migdały przez noc i zjedz je rano. 6 powodów by robić to codziennie




Czy wiesz, że... migdały zawierają kwasy tłuszczowe omega 3, witaminę E, cynk, magnez i wiele innych minerałów? Druga rzecz, której możesz nie wiedzieć, to to, że działają one skuteczniej po namoczeniu.


Sucha skórka migdała zawiera substancję chemiczną, która zmniejsza szybkość reakcji chemicznych, tak zwany inhibitor. Gdy jemy migdały bez namoczenia, sucha skórka spowalnia przyswajanie prozdrowotnych i odżywczych substancji. Namaczanie ich przez noc odwraca ten proces, dzięki czemu jedzone migdały nie tylko odżywiają ciało, ale wykazują także inne zbawienne dla organizmu wpływy! Oto one:

#1 Kości
Duża zawartość witamin i minerałów, w tym fosforu, wzmacnia kości i zapobiega osteoporozie.

#2 Cholesterol
Migdały są bogate w wapń i witaminę E, które regulują poziom złego cholesterolu w organizmie.

#3 Mózg
Ryboflawina zawarta w migdałach, przy wsparciu L-karnityny, poprawia pracę mózgu i zapobiega ryzyku wystąpienia choroby Alzheimera.


#4 Serce
Migdały dostarczają nam protein, potasu i tłuszczy, które poprawiają zdrowie serca i leczą stany zapalne w tętnicach. Zapobiegają też atakom serca dzięki zawartości magnezu.

#5 Ciśnienie
Wysoka zawartość magnezu sprzyja także regulowaniu ciśnienia i zapobiega jego nagłym, niebezpiecznym skokom.

#6 Energia
Migdały mają zbawienny wpływ na metabolizm, odciążają tym samym organizm i dodają mu energii.


Wystarczą 4 migdały dziennie! Wraz ze skórką zalejcie je wodą, namaczajcie przez noc i codziennie rano zaczynajcie dzień od ich zjedzenia. Będziecie zachwyceni pozytywnymi efektami!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Żywcem upieczone dziecko w piekarniku zjedzone przez rodziców.

Katowała i głodziła małego Oskarka, chłopiec nie żyje. Ona wyjdzie na wolność za 2 lata

Śmierć przez zadławienie jest bolesna i bardzo męcząca. Musisz wiedzieć jak ratować dziecko!