Idealne ciasto na pierogi. Z tym przepisem zawsze będą idealne.




Składniki:
-woda
-mąka.
-trochę oliwy


Przygotowanie:
Na stolnicę wysypujemy mąkę.  Tworzymy z niej kopiec i w środku tworzymy dołek. przegotowaną, gorącą wodę wlewamy do kopca i mieszamy masę.
Dolewamy wody do momenty aż 3/4 mąki połączy się z wodą. Dodajemy trochę oliwy i zagniatamy ciasto.





Gdy ciasto się lepi, dosypujemy mąki, jeśli jest za gęste należy dolać wody. Gdy już ciasto jest idealne rozwałkowujemy je na grubość około 1 mm.

Teraz już wystarczy wyciąć ciasto, nałożyć farsz i lepić pierogi.




Popularne posty z tego bloga

Żywcem upieczone dziecko w piekarniku zjedzone przez rodziców.

Katowała i głodziła małego Oskarka, chłopiec nie żyje. Ona wyjdzie na wolność za 2 lata

Śmierć przez zadławienie jest bolesna i bardzo męcząca. Musisz wiedzieć jak ratować dziecko!