Racuszki na maślance bez drożdży. Są obłędne.




Składniki:
-250 ml oleju do głębokiego smażenia
-250 g mąki pszennej tortowej
-250 ml maślanki
-2 jajka
-2 łyżki cukru
-0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
-szczypta soli






Przygotowanie:
Jajka i maślanka powinny co najmniej godzinę czasu postać w temperaturze pokojowej.

Przesiej mąkę do miski, dodaj szczyptę soli i 2 łyżki cukru.
Maślankę dokładnie wymieszaj z połową łyżeczki sody oczyszczonej, po czym dodaj do niej jajka i dokładnie połącz składniki za pomocą trzepaczki.

Do mokrej masy powoli wsypujemy suchą mieszankę i łączymy składniki.
Łyżkę ciasta  wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy racuszka z obu stron na złoto. Po usmażeniu dobrze położyć je na ręczniku paapierowym aby pozyć się nadmiaru tłuszczu.

Smacznego!!!



Popularne posty z tego bloga

Żywcem upieczone dziecko w piekarniku zjedzone przez rodziców.

Katowała i głodziła małego Oskarka, chłopiec nie żyje. Ona wyjdzie na wolność za 2 lata

Śmierć przez zadławienie jest bolesna i bardzo męcząca. Musisz wiedzieć jak ratować dziecko!