Ciasto czosnkowe z serem i ziołami.





Składniki:
-300 ml ciepłego mleka
-500 g mąki
-11 g suchych drożdży
-1 łyżeczka cukru
-1 łyżeczka soli
-4 łyżki oliwy z oliwek
-1 pęczek kopru
-1 główka czosnku
-200 g masła
-200 g sera
-prostokątne naczynie do pieczenia 25x11 cm


Przygotowanie:
Wlej do miski ciepłe mleko i wymieszaj je z drożdżami i cukrem, po czym przykryj folią spożywczą i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie zdejmij folie, wymieszaj składniki i powoli dodawaj przesianą mąkę (zostaw troszeczkę do posypania stolnicy).

Do przygotowanego ciasta dodaj oliwę i dobrze ugnieć, po czym przykryj folią i odstaw na 1 godzinę.

W międzyczasie zmiel koperek w blenderze, dodaj masło i dobrze wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj na cienką warstwę i posmaruj nadzieniem.
Zwiń ciasto na rolkę, potem przetnij wzdłuż i zapleć w warkocz i zlep końce.


Ciasto przełóż na blaszkę i posyp startym serem. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 30 minut.
Po tym czasie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na  35 minut.

Smacznego!!!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Żywcem upieczone dziecko w piekarniku zjedzone przez rodziców.

Katowała i głodziła małego Oskarka, chłopiec nie żyje. Ona wyjdzie na wolność za 2 lata

Śmierć przez zadławienie jest bolesna i bardzo męcząca. Musisz wiedzieć jak ratować dziecko!