Domowy twaróg w 5 minut. Najlepszy na świecie.





W sklepowych twarogach producenci często stosują szkodliwe dla zdrowia dodatki, które konserwują go i przedłużają termin przydatności.
Domowy twaróg jest przepyszny, a Ty wiesz co jesz i wiesz, że nie ma w nim niepotrzebnych składników chemicznych.


Z 1 litra kefiru o zawartości 3,2% tłuszczu powstanie około 350 g delikatnego twarogu.
Kefir umieść na noc w zamrażarce. Rano wyjmij go z opakowania.
Zamrożony kefir zwiń w kilka warstw gazy i zawieś nad lewem lub miską. Twaróg będzie gotowy, gdy serwatka przestanie się oddzielać.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Żywcem upieczone dziecko w piekarniku zjedzone przez rodziców.

Katowała i głodziła małego Oskarka, chłopiec nie żyje. Ona wyjdzie na wolność za 2 lata

Śmierć przez zadławienie jest bolesna i bardzo męcząca. Musisz wiedzieć jak ratować dziecko!